Nyt soi: "Geboren um zu Leben" - Unheilig 

Nyt siis vihdoin ja viimein juttua 'lomamatkasta'. : D
Meidän piti siis palata viime viikon torstaina, mutta Lufthansan lakon takia saavuimmekin Suomeen lauantai-iltana. Ja olen vieläkin aivan väsynyt matkustamisesta! Muuten majoitus ja lennot menivät ihan hyvin, meillä oli osaava ja ihana henkilö matkassa, ketä jälkeenpäin kiitimme. <3

(btw kamerani sisälle on mennyt joku roska, ja se on siellä linssien välissä, enkä saa sitä pois Dx )

Ensimmäinen päivä Saksassa, Freiburgissa oli sunnuntai - kaupat eivät olleet auki, niinpä kiertelimme kuvaamassa kaupunkia ja etsimässä katedraalia. Sitten se löytyi! Komea näky, ihan oikeasti sellainen 'henkeäsalpaava' kun se oli niin upea! Sitä koristivat oudot 'ränni-patsaat', tässä kaiketi suosituin, jota pystyi ostamaan A3 julisteena matkamuistoksi. Tuon perseestä lentää siis vettä sateisella kelillä. Nimesimme hänet Esteriksi. 
freiburg-01_zpsf211642d.jpg

Kiipesimme torniin, se maksoi noin 1.50e, eli ei paha! Kauniit näköalat, paljon portaita ja matkamuistomyymälä jossa lähinnä postikortteja ja julisteita~ Ostin kolme korttia.
freiburg-01b_zpse28a67d5.jpg

Kävimme myös katedraalin sisällä: upeita patsaita, koristeita, ikkunoita ja seinävaatteita! Kynttiläalttari oli kaunis.
freiburg-02_zpsa2caffd9.jpg

Maanantaina Baselworld koru messuille! Sveitsissä on muuten älyttömän kallista syödä! :'''(
freiburg-03_zps1c6a5788.jpg
freiburg-04_zps4a3fa8aa.jpg

Tiistaina olivat Freiburgin omat messut(Jewellery & Gem Fair - Europe), jotka olivat paljon miellyttävämpi kokemus. Iltapäivällä kiertelyä kaupungilla~ Unelma taloja! Ihania parvekkeita! Niin söpöä! Olin pakahtua rakkaudesta Freiburgin taiteellisiin ja yksityiskohtaisiin rakennuksiin vanhassa kaupungissa( AltStadt )! <3
freiburg-05_zps221c3665.jpg

Sitten jouduimme vaihtamaan hostellia lentojen viivästyksen takia... Aivan ihana majoituspaikka vuoren juurella! Youth Hostel Jugendherberge!
freiburg-06_zps24219eaf.jpg

Patikoimme ylös vuorta, odottelimme osaa porukasta ja istahdimme alas puunrungolle, ja melkein tallasin hiiren(?) kallon päälle!
freiburg-07_zpsafe0a638.jpg

"Is there anything to do in here? Where to go to have fun?" - "No, here's nothing..!"
Paikallinen neuvoi meitä avuliaasti... Mutta löysimme omakotitalo alueet ihastuttaviksi, ja otimme paljon kuvia kauniista taloista! Kävimme myös syömässä saksalaisessa ravintolassa. Perjantai olikin viimeinen rilluttelupäivä Saksassa, ja sitten lauantaina oli aika lentää kotiin.
freiburg-08_zps9d54343d.jpg

Olen koko tämän viikon kaivannut takaisin Saksaan. Ihmiset olivat kauniita! Ilma oli niin lämmin! Siellä oli niin vihreää! NE TALOT! HALPA RUOKA! Eikä stressiä koulusta!
Mutta kyllä se Suomi on se oma maa. ówò
Täällä sentään saa enkunkielistä ja suomenkielistä mangaa. se on ehkä ainut asia mikä on halvempaa täällä kuin Saksassa, mihin matkallani törmäsin. D8 Ja mitä en kaipaa? YHDEN JA KAHDEN SENTIN KOLIKOITA. 

Voisin erikseen tehdä vielä 'Ostos/Matkamuisto' postauksen sitten kun kerkeän. Miltäs kuulostaisi? : >

Miru ~ ÖwÖ